Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 20 oktober 2015

Nooit meer hard stokbrood!

Dankzij dit trucje eet jij echter nooit meer 
harde baguettes of stokbrood!

Afbeeldingsresultaat voor stokbrood


Het is bijzonder simpel om je oude stokbrood een tweede leven te bezorgen.
Al wat je ervoor nodig hebt, is wat water en een oven!

Zo ga je te werk:
Houd je stokbrood onder een waterstraal. De bedoeling is dat de korst volledig nat is, maar een vochtige binnenkant kan ook geen kwaad.
Verwarm je oven voor op 150 à 175°C en steek je natte stokbrood ongeveer 7 minuten in de oven.
Kijk toe hoe de warmte het water in stoom verandert, en er tegelijkertijd voor zorgt dat je opnieuw een stokbrood hebt dat zacht is aan de binnenkant, en krokant langs de buitenkant.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.