Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 18 oktober 2015

Parmezaanse linguine met knoflook en limoen

... heerlijk comfort food!


Ingrediënten:
500 g linguine
125 ml pasta water, bewaar van je gekookte pasta!
2 el extra vergine olijfolie
1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el vers geperst limoen
125 g verse geraspte Parmezaanse kaas (een beetje meer voor de garnering)
vers gemalen zwarte peper
gehakte verse peterselie voor de garnering

Aan de slag:
Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruik gezouten water.
Bij het afgieten bewaar een stevige kop van het pastawater en zet apart.
Terwijl de pasta kookt, verhit de olijfolie op matig laag vuur in een kleine pan. Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1-2 minuten tot geurig. Haal van het vuur.
In een grote kom, meng samen de pasta, olijfolie en knoflook, limoensap, Parmezaanse kaas
en doe bij in de pan. Meng even door en voeg ongeveer 125 ml pastawater toe.
Nog even doorroeren en voeg eventueel verder pastawater toe indien nodig tot de pasta een smeuïg geheel vormt.
Verdeel het deeg in porties en bestrooi elke portie met vers gemalen peper, extra Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Lekker!!

Bron SAVORYsimple

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.