Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 16 oktober 2015

Geroosterde kippenboutjes


 ... met limoengras en honing



Ingrediënten:
750 g kip drumsticks
1 citroengras, bovenste deel afgesneden
4 knoflook, geschild en gesneden

Marinade:
1 1/2 el sojasaus
1/2 el oestersaus of vissaus
1 el honing
1 tl sesamolie
witte peper
1 snuifje zout

Aan de slag:
Snijd het citroengras in kleine ringen, gebruik dan een vijzel en stamper om ze te kneuzen.
Hierdoor komen de aroma's en heerlijke geur van het citroengras los.
Je kan ook de achterkant van je mes gebruiken om te pletten.
Spoel de kip en dep ze droog met keukenpapier. Voeg de citroengras en knoflook aan de kip en ze wrijf op de kip. Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij de kip, roer goed mengen zodat de kip drumsticks mooi zijn gemarineerd met alle ingrediënten. Zet koel om marineren voor tenminste 30 min, liefst een nachtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 30-40 min in het midden van de oven totdat de boutjes goudbruin gebakken zijn en de binnenkant gaar.
Verwijder eventueel verbrande deeltjes citroengras alvorens te serveren
Serveer de kip op een bedje van rijst, gewoon heerlijk!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.