Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 oktober 2015

Chocolade mousse

... gemakkelijk en superlekker, luchtig recept!



Wat heb je nodig?
6 (biologische) eieren
6 el griessuiker
120 g melkchocolade
puur cacaopoeder of chocolade vlokken

Hoe luchtige mousse maken?
Klop het eiwit met de suiker stevig totdat deze volledig stijf is, zorg voor vetvrije keukenattributen! 
Smelt de chocolade in een ronde kom au bain marie.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je de helft van het stijfgeklopt eiwit toe en spatel het voorzichtig met een pannenlikker doorheen de chocolade. Roer er dan voorzichtig de rest van het eiwit door.
Het mengsel zal een beetje vloeibaar zijn, maar de gesmolten chocolade zal terug opstijven in de koelkast en zo toch een vast dessert worden.
Giet of spuit de chocolademousse in glaasjes, bestrooi met cacaopoeder of chocolade vlokken 
en laat opstijven in de koelkast.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.