Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 29 september 2015

Tomatensaus met verse groentjes

... heb je restjes in de koelkast? ... aan de slag!


Nodig:
4 uien, fijn gesneden
1 teen look, geperst
1/2 rood pepertje, zeer fijn gehakt
paprika: groene paprika, puntpaprika,.. in stukjes gesneden
4 wortelen, geschild en in stukjes of schijfjes
1/2 courgette in blokjes gesneden
olijfolie
kruiden naar smaak....
peper & zout
1 snuif paprikapoeder en currypoeder
1 mespunt cayennepeper
1 el balsamicoazijn
Italiaanse kruiden.... 
1 brik tomaten passata
1 blik gepelde tomaten (eventueel met basilicum)
250 ml groentebouillon

Aan de slag:
Bereid alle groentjes voor zodat je gemakkelijk aan de slag kan.
Bak de ui glazig in de olijfolie, bestrooid met wat zout en voeg er even later de look en pepertje aan toe. Laat nog even stoven en voeg de worteltjes toe, goed doorroeren en even laten smoren.
Dan kan de paprika en de courgette erbij, ook nu even laten smoren na goed roeren.
Voeg het blik en het brik tomaten toe, roer goed door en laat opwarmen, dan mag de bouillon erbij.
Laat op een zacht vuur rustig sudderen voor minstens 30 min, ondertussen kan je kruiden naar smaak.
Smakelijk!

Tip: De saus een nachtje laten rusten op een koude plaats, komt de smaak zeker ten goede!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.