Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 10 september 2015

Taart met fotoprint

... met aardbeien en slagroom 


Nodig voor de biscuit:
een ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder

Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De gateau 10 min op 150°C laten bakken en dan verder nog 40 min op 175°C.
Uit de oven halen, enkele minuutjes laten rusten alvorens te ontvormen.
Laat goed afkoelen.

Om te garneren:
500 ml room
3 afgestreken sl bloemsuiker
eventueel likeur
chocoladeschilfers
aardbeien
gedrukte afbeelding

Afwerking:
Klop de slagroom op met de suiker stevig.
Halveer het gebak (of verdeel het in drie schijven) en besprenkel de binnenkanten eventueel met een likeur, Bestrijk met slagroom, beleg met schijfjes aardbei en leg terug dicht.
Bestrijk de taart met slagroom aan de zijkant en werk af met chocoladeschilfers.
Srijk eeen dun laagje slagroom aan de bovenkant en leg de afgedrukte afbeelding bovenop.
Versier rondom:
Vul je een spuitzak met slagroom en kan je de bovenkant van je biscuit versieren met toefjes slagroom en aardbeien rond de afbeelding!

Koken en kitch op facebook

Tip: Zo een eetbare afbeelding kan je gemakkelijk bestellen bij de bakker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.