Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 3 september 2015

Quiche bolognaise


... lekker hartig!


Wat heb je nodig?
1 rol bladerdeeg 
400 gram extra mager rundergehakt
2 uien
Bolognese saus
1 grote tomaat of kerstomaatjes
100 ml halfvolle melk
100 gram geraspte kaas
4 eieren
peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de fijngesnipperde ui. Voeg hierna de gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bolognesesaus aan het gehakt toe en verwarm even goed door. Haal hierna de pan van het vuur.
Klop de melk met de eieren en de helft van de kaas tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Stort het gehaktmengsel op het deeg en giet hierover het eimengsel. Verdeel de plakken tomaat over de quiche, strooi af met de rest van de kaas en bak de bolognese quiche in 40 minuten goudbruin en gaar.

Tip:
Je kan meer groenten toevoegen : bijvoorbeeld champignons, prei of doperwtjes, naar smaak...
Een pittig vleesje om de smaak iets op te krikken, kan ook: chorizo of plakjes pancetta bovenop de quiche voordat hij de oven in gaat....
Je kan ook overgebleven spaghettisaus gebruiken!
Serveer de quiche met een knapperige rucola salade om het helemaal af te maken!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.