Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 12 september 2015

Komkommersoep met juliennegroentjes

... een hartverwarmende soep!



Wat heb je nodig?
2 komkommers
2 uien
1 steel prei
1 teen look
1,5 l groentebouillon
peper van de molen
grof zeezout
currypoeder naar smaak
1 mespunt gemalen kruidentuiltje
2 el olijfolie
400 g juliennegroentjes van restjes uit je koelkast of zelf samengesteld (paprika, ui, wortel)
of een kant en klaar zakje uit de supermarkt.

Aan de slag:
Was de komkommers grondig, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze overlangs door, haal de pitten eruit met een lepel en snijd in stukken. Snijd de ui in grove stukken alsook de look. 
De prei wassen en ook in grove stukken snijden. Straks gaat de mixer er toch door.
Stoof de ui glazig met een beetje zout en voeg er de look en de prei aan toe die ook even meestooft. Doe er de komkommer bij en laat deze ook mee sudderen. Voeg dan de bouillon bij en kruid naar smaak. Je kan achteraf altijd bij kruiden, niet weghalen :-).
Laat de soep 15 minuutjes zachtjes sudderen en mix dan door met de staafmixer. 
Voeg de julienne groentjes toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes sudderen. 
Proef even of de smaken goed zitten en kruid eventueel bij naar smaak.
Smakelijk!

Voor de diepvries!
       Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.