Biscuit met bloemetjes

... een speciale taart!


Nodig voor biscuit:
Ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder

Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De  10 min op 150°C in de voorverwarmde oven laten bakken en dan verder nog eens 40 min op 175°C. Uit de oven halen en enkele minuutjes laten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Laat goed afkoelen!

Verder...
Om het garneren:
Nodig voor crème a beurre:
100 g koffieroom
50 g fijne suiker
250 g plantaardige boter
1 ei
Aan de slag:
De room met de suiker al roerend tot aan het kookpunt brengen en laten afkoelen.
De boter (op kamertemperatuur) er langzaam onder kloppen met de mixer.
Het ganse ei apart tot schuim kloppen en erbij voegen.
Afwerking:
Halveer het gebak, besprenkel de twee binnenkanten eventueel met een likeur of een suikersiroop,
bestrijk met crème en leg terug dicht.
Bestrijk de taart met de crème en werk af met ...marsepein of suikerfondant.
Je kan gekleurde marsepein of suikerfondant gebruiken.
Kneed de marsepein tot deze soepel is. Rol tot een bolletje en rol dan uit met een deegrol tot een grote ronde. Bekleed er je biscuit mee en strijk glad met een spatel of smoother.
Je kan de taart dan verder decoreren met bloempjes van verschillende kleuren die je uitsteekt met een vormpje uit de marsepein of suikerfondant.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties