Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 7 augustus 2015

Zalmsteak met champignonsaus en surimi



Ingrediënten:
4 zalmsteaks
2 zakjes basmatirijst
250 g champignons
1 sjalot
200 g surimi
250 ml visbouillon (250 ml water + 1 visbouillonblokje)
maïzena
2 el olijfolie en 2 steekjes boter
1 el roze bessen
peper & zout
paprikapoeder

Bereiden:
Snipper de sjalot fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
Kook de basmatirijst in licht gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Smelt 1 el olie en een steekje boter in een grote pan en voeg de zalmsteaks toe. Dek af en laat op een zacht vuurtje bakken (10 à 20 min, afhankelijk van de dikte van de zalm). Kruid met peper en zout
Smelt ondertussen 1 el olie met een steekje boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en laat al roerend 2 min bakken.
Voeg de visbouillon, de roze bessen en de fijngesnipperde surimi toe. Kruid met peper, zout en eventueel wat paprika en laat goed doorwarmen. Indien nodig dik je de saus met wat maïzena.
Leg op elk bord een zalmsteak en overgiet met de saus. Dien op met de basmatirijst.

TIP: Vis-of groentebouillon toevoegen aan het rijstwater geeft een iets pittigere smaak aan je rijst.

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.