Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 30 augustus 2015

Traditionele paëlla


.... je waant je zo in Spanje!


Ingrediënten:
200 g kipfilet
20 mosselen 
300 g scampi
500 g paëllarijst
1,3 l kippenbouillon
250 g snijbonen
250 g doperwten
1 uien
1 rode en 1 gele paprika
3 teentjes look
1 rode peper
1 blik tomatenblokjes
2 citroenen
verse peterselie
kruiden: peper & zout, lookpoeder, paprikapoeder, kurkuma, saffraan
provençaalse kruiden

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de uien. Snijd de rode peper fijn en plet de look.
Snijd de bonen in stukjes en de paprika's in brunoise.
Verwarm de kippenbouillon en houd bij de hand.
Bak de uien, de peper en de look in een grote pan met olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe en laat verder bakken.
Doe er dan de paprika, bonen en de rijst bij en meng goed.
Vervolgens doe je er de tomatenblokjes bij, zet onder met de kippenbouillon,
en voeg de erwten en de mosselen toe.
Kruiden naar smaak...
Laat ca 20 min zachtjes sudderen tot de rijst gaar is, roer regelmatig!
Voeg de garnalen toe en laat nog even zachtjes koken tot deze gaar zijn.
Werk de paëlla af met de gehakte peterselie en de in partjes gesneden citroen. 
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.