Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 18 augustus 2015

Tagliatelle met vis en verse groentjes

... super lekker!!


Nodig:
enkele verse vismootjes naar smaak
visbouillon vers (of 1 blokje met 1/2 l water)
8 scampi 
peper & paprikapoeder
dragon
groentjes naar smaak: groene asperges, lente-ui, schijfjes wortel, erwten, ...
bloem en boter voor de bechamelsaus
6 kerstomaatjes doormidden gesneden

Aan de slag:
Pocheer de vismootjes enkele minuutjes in de visbouillon en haal ze uit de bouillon. Bewaar de visbouillon voor de bechamelsaus.
Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en visbouillon en kruiden naar smaak, lekker met dragonkruiden!
Bak de scampi even aan beiden kanten gekruid met paprikapoeder en zwarte peper.
Pocheer de gekozen groentjes beetgaar en giet af.
Doe de groentjes en de vis bij de scampi, even voorzichtig doorroeren en blus eventueel met wat kookwater van de groentjes.
Kook de tagliatelle beetgaar (volgens de verpakking -1 min)
Voeg de verse kerstomaatjes bij de vis en groentjes en laat even doorwarmen.
Serveer op het bord de pasta met daarop de groetjes en dan de saus.
Je kan ook eerst de groentjes en de saus mengen voor je ze op de pasta dresseert.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.