Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 15 augustus 2015

Courgettejam


... met gele courgettes


Ingrediënten:
1 kg schoongemaakte gele courgettes 
1/2 kg geleisuiker 
2 citroenen 
1 sinaasappel

Bereiding:
Schil de courgettes en verwijder met een theelepeltje het zachte gedeelte van het zaad.
Snijd de courgette fijn en rasp ook de schil van de citroenen. 
Pers de citroenen en de sinaasappel uit.
Breng de courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend omscheppen langzaam aan de kook. 
Laat alles nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken. 
Voeg de geleisuiker toe en laat de gelei nog 4 minuten doorkoken.
Vul uw weckpotten of jampotten en zet de potten ondersteboven en laat afkoelen.
Lekker!

Met dank aan Arianne Parent

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.