Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 3 augustus 2015

Bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes





Ingrediënten:
1 grote bloemkool, in roosjes
500 aardappelen, geschild en in stukjes
50 g boter
1 middelgrote prei, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 el bloem
375 ml melk
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl paprikapoeder
150 g geraspte kaas
2 el fijngehakte peterselie
15 kleine kerstomaatjes
versgemalen zwarte peper & zout

Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 180°C. Kook of stoom de bloemkool en aardappelen ca. 10 min voor in licht gezouten water. Laat alles goed uitlekken.
Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de look toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de paprika poeder.
Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.
Doe de bloemkool in een diepe ovenschaal, leg hier de kerstomaatjes op en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas. Decoreer met nog enkele doorgesneden kerstomaatjes
Bak alles ca 30 min de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Smakelijk!

Tip: lekker met een stukje geroosterde kipfilet of een stukje vis...

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.