Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 20 juli 2015

Tomaat garnaal


... een authentieke topper!



Ingrediënten:
250 g grijze garnalen (ongepeld)
2 vleestomaten (middelgrote, stevige)
1 gekookt ei
2 el cocktailsaus
½ bosje bladpeterselie
zout

Bereidingswijze
Spoel de tomaten. Dep ze goed droog. Snij er een kapje af en leper zorgvuldig de pitten en de harde nerf eruit. Kruid ze aan de binnenkant met zout. Zet ze omgekeerd in een vergiet. Laat 15 minuten goed uitlekken.
Pel de garnalen. Hak 1 eetlepel peterselieblaadjes fijn. Vermeng de cocktailsaus en de peterselie met de garnalen.
Vul de tomaten met de mayonaise. Zet er het kapje weer op. Werk af met een plukje peterselie.
Serveer op een bedje van groene sla, met frietjes of brood.
Smakelijk!

Tip: Het gaat véél sneller met gepelde garnalen, maar er is een smaakverschil!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.