Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 4 juli 2015

Speltpizza met aubergine en feta


... een aanrader!



Ingrediënten voor 2 pizzabodems of één grote pizza op de bakplaat:
250 g speltbloem
1/2 tl zout
7 g droge gist
2 el biologische olijfolie
1,25 dl lauwwarm water

Bereiding
Mix eerst de droge ingrediënten goed door elkaar en daarna de natte ingrediënten er door heen en kneden tot een mooi deeg. Leg het dan een half uurtje in de koelkast afgesloten met een doek of plastic. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Rol het deeg uit op de bakplaat.
Beleg de pizzabodem naar smaak en zet zo’n 20 min in de oven.
Een heerlijke basis om veel mee te variëren!

Het beleg:
Je maakt een rode saus maken met tomaten, ui, paprika, peper en zout, knoflook, Italiaanse kruiden...
Als je wat meer maakt, kan je porties invriezen.
Beleg de pizzabodem met de tomatensaus.... ui, aubergine, spinazie, fetakaas, mozzarella..
of ...salami, tonijn, ananas, mozzarella.... Waar je maar trek in hebt!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.