Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 6 juli 2015

Mosselen natuur met een vleugje witte wijn


... onze klassieker: mosselen, lekker met friet, 
... maar kan ook met brood! 



Nodig voor 2:
2 kg mosselen
2 takjes groene selder
1 el olijfolie
2 uien (middelgroot)
1 teen look
1 glas witte wijn
peper&zeezout

Aan de slag:
Spoel de mosselen in veel water, tot het water helder blijft. Spoel de selderstengels en snij ze in boogjes, snipper de blaadjes fijn. Pel en snijd de uien in fijne ringen, snipper de teen look.
Stoof de groenten aan in de olie, op een zacht vuur. Verdeel de mosselen over de groentjes. 
Schep ze met de handen uit het water, meteen in de kookpot, laat ze amper uitlekken. Overgiet met de witte wijn en kruid met peper uit de molen en een snuif zeezout. 
Dek af en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn.
Schud goed om, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Dek weer af en laat nog 3 minuten koken.
Serveer met frietjes of brood.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.