Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 6 juli 2015

Komkommersalade


 ... met deze smakelijke komkommersalade erbij zal een stukje vis of vlees heerlijk smaken!



Nodig:
1 komkommer
5 el Griekse yoghurt
1 kleine rode ui
1 teentje look
1 rode chilipeper
3 takjes verse dille
1⁄2 limoen

Aan de slag:
Snijd de komkommer overlangs in vier. Verwijder de waterachtige zaadhulzen van de komkommer. Snijd de stukken komkommer in dunne schijfjes, en doe ze in een mengkom.
Snijd de chilipeper overlangs en haal er de erg pikante zaadjes uit. Versnipper de chili, de rode ui en de takjes verse dille, en voeg alles bij de komkommerstukjes.
Plet de knoflook en voeg toe aan de komkommersla. Knijp de limoen uit in de slakom en voeg er de smeuïge Griekse yoghurt aan toe.
Meng alles en kruid naar smaak met zout en peper van de molen.
Heerlijk als dipsausje of als saus bij de BBQ bij een stukje vis, kip of ...



Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.