Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 21 juli 2015

Guacamole van broccolisteel


... een origineel hapje om je gasten mee te verrassen!




Nodig:
2 broccolistelen
(je kan ze bewaren in de diepvries nadat je de broccoliroosjes gebruikte in een ander gerechtje)
1 knoflookteentje
2 lente-uitjes
1/2 groen chilipepertje
sap van 1/4 citroen
1/4 bosje koriander
zout

Hoe maak je het?
Schil de broccolistelen en kook of stoom ze in 8 minuten gaar. Pers de look. Snijd de lente-uitjes zeer fijn. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snijd zeer fijn. Rits de blaadjes koriander van de steeltjes en hak fijn. Snijd de broccolistelen in kleinere stukjes en pureer ze met de look en citroensap. Meng er de lente-uitjes, chilipeper en koriander onder en breng op smaak met zout. Serveer als dip met tortillachips.

Bron: www.kvlv.be

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.