Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 30 juli 2015

Chocolade cake met ganache en frambozen

... lekker toch!!!!




Ingrediënten:
250 g suiker
250 g boter
250 g zelfrijzende bloem
4 eieren
1 vanillestokje
Voor het chocoladeglazuur: 
200 g donkere chocolade 
50 g boter
100 ml volle room 
1 vanillestokje
Voor de afwerking: frambozen!

Hoe ga je te werk?
Verwarm je oven voor op 160°C.
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Voeg de zachte boter, de suiker, het uitgeschraapte vanillestokje en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen,
ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Boter je bakvorm in en bebloem de vorm om kleven te voorkomen.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 40 min op 175 °C
Je cake is gaar als er niets meer aan de satéprikker blijft kleven als je die voorzichtig erin steekt.
Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuutjes rusten alvorens uit de vorm te halen.

Maak de chocoladeglazuur of ganache .... (zie link) of
200 g donkere chocolade
50 g boter
100 ml room
1 vanillestokje uitgeschraapt
De room aan de kook brengen met het vanillestokje erin
dan de boter erin doen en laten smelten.
Giet dit mengsel over de chocolade en roer goed om en laat even rusten.
Smeer de glazuur of ganache met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart. Versier als afwerking met de frambozen en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.