Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 22 juli 2015

Char Siu Kip


... super lekker in de oven, op de grill of de BBQ!




Wat je nodig hebt?
12 kippenbouten
1 pot Lee Kum Kee char siu marinade (verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt)
300 g noedels
½ komkommer
8 wortels
4 lente-ui
1 limoen
sesamolie
zeezout & zwarte peper

Wat je gaat doen?
Neem een grote schaal en meng hier de kippenbouten met de marinade. Masseer de marinade goed in en laat zeker een nacht rusten in de koelkast.
De dag nadien de oven voorverwarmen op 180°C
Bak de kippenbouten in een vuurvaste kom ±1,5 uur in de de oven (grote stukken!!)
Het eerste uurtje kan je de schotel afdekken met alu folie om het garen van de kip te bevorderen (halverwege even omdraaien), dan haal je de folie eraf om het bruin korstje te verkrijgen, zorg dat de velkant naar boven ligt. Je kan ook afbakken op de BBQ.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af met koud water en laat afkoelen.
De komkommer, wortel en het witte gedeelte van de lente-ui snijd je in flinterdunne reepjes.
Blancheer de wortelreepjes kort in licht gezouten water, spoel en laat ook afkoelen.
Doe de groentjes samen met de noedels in een saladeschaal. Roer er een scheut sesamolie en limoensap door en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat dit even intrekken in de koelkast.
Snijd van het groen van 2 lente ui flinterdunne sliertjes en zet apart.
De kippenbouten bereid je in de oven of op de BBQ en serveer je op de salade.
Strooi er wat groene sliertjes van de lente-ui over en serveer.
Smakelijk!

Tip: deze marinade is ook lekker voor varkens- of kalfsvlees.

Koken en Kitch op facebook



Inspiratie gehaald op Francesca kookt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.