Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 21 juni 2015

Vietnamese kip in sausje van karamel


... en heerlijk Aziatische kipgerecht met een zoete en hartige karamelsaus. 



Ingrediënten:
1 kg kippendijen met de huid (eventueel uitgebeend)
2 el olie
2 dikke teentjes knoflook, fijngehakt (kiem eruit halen)
1 jalapeno, gesneden (zaadjes eruit als je niet van érg pikant houdt)

Marinade:
3 el rietsuiker
3 el vissaus
Zwarte peper

Karamel saus:
2 el vissaus
6 el water
1 el rietsuiker
3 tl rijstazijn of appelazijn

Aan de slag:
Marineer de kip in de marinade gedurende minstens 10 min.
Doe alle ingrediënten van de karamel saus in een kom, meng goed en zet even aan de kant.

Verwarm een ​​pan (bij voorkeur gietijzeren) op middelhoog vuur. Doe 2 eetlepel olie in de pan en bak de kip (huid naar boven) tot de onderkant knapperig en bruin is. Draai de boutjes en doe hetzelfde met de huidkant, totdat de huid goed knapperig bruin is gebakken. Haal de kip uit de pan.
Doe de gesnipperde look in de pan en laat even bakken. Doe dan de kip in de pan met vervolgens het karamelsaus mengsel.
Verlaag het vuur en laat het geheel  zachtjes sudderen tot de karamelsaus wat inkookt en amberkleurig wordt . Zorg ervoor dat je de kippenbouten een paar keer draait tijdens het sudderen.
De jalapeno toevoegen en even verder laten sudderen gedurende ongeveer 1 minuut.
Serveer direct met gestoomde rijst die je eventueel even kan opbakken met een sjalotje en een stukje zoete paprika.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.