Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 28 juni 2015

Tian van mozzarella, courgette, aubergine en tomaat

.. een heerlijk zuiders bijgerechtje!



Nodig voor 2 personen:
1 bol mozzarella,
1 courgette,
1 aubergine
1 dikke tomaat
peper & zout
rozemarijn (eventueel van O&V)
olijfolie
1 sl geraspte kaas

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergine en courgette met de mandoline in ronde schijven van ongveer 2 mm. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes, maar ontvel of schil ze eerst.
Sniid ook de mozzarella in dunne schijfjes.
Leg de plakjes groenten op een ronde vuurvaste schotel. Schik de plakjes in afwisselende kleuren cirkelvormig en in de ronde vorm en schik'8ok de mozarzlla ertussen. Bestrooi met peper en zout en fijngehakte rozemarijn. Besprenkel het gerecht met olie en bestrooi en eventueel met droge lookpoeder. Bak de tian 45 à 60 minuten in de oven of tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Je kan 5 min voor het einde wat geraspte kaas erover strooien en even onder de gril...
Smakelijk!

Tip: Lekker met ovengebakken krieltjes en een stukje geroosterde kip of biefstuk.


Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.