Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 2 juni 2015

Rozijnenbrood met spelt en yoghurt


...  het is super gemakkelijk, lekker en vullend ;-)



Ingrediënten;
250 g volkoren speltmeel
250 g magere Griekse yoghurt
2 eieren
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl bakpoeder
een beetje grof zout
De vulling
gedroogde rozijnen
gedroogde veenbessen
gedroogde bosbessen (eventueel gojibessen)
1 el kaneel

Bereiding
Meng het speltmeel, bicarbonaat, bakpoeder en zout goed door elkaar. Voeg dan het ei en de yoghurt toe en mix door elkaar. Het mengsel plakt wel een beetje, maar met een beetje extra bloem is het gemakkelijker te bewerken.
Voeg de ingrediënten voor de vulling toe. In dit geval zijn dit de gedroogde veenbessen, gedroogde bosbessen en rozijnen.... Maar je kan hiermee spelen en variëren. Je mag er zeker en vast genoeg toevoegen. Hoe meer rozijntjes, hoe lekkerder dit brood!
Maak hier een deegbal van.
Doe het deeg in een cakeblik en zet het 35 à 40 minuten in een warme oven op 180°C.

Smakelijk!

Met dank aan Marleen Van Holsbeke

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.