Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 24 juni 2015

Rijstnoedels met courgette en scampi

... een snel gerechtje met verse pesto.



Nodig voor 2 personen:
150 g rijstnoedels (tagliatelle)
12 scampi (gepeld en ontdarmt)
3 el olijfolie
paparikapoeder
zwarte peper & zout
1 courgette
groene pesto (klik op de link)
10 kerstomaatjes
peper&zout

Aan de slag:
Maak de groene pesto een dagje voordien en zet in de koelkast.
Snijd de gewassen courgette in spaghetti noedels met de mandoline of een dunschiller.
Kook de rijst tagliatelle beetgaar volgens de richtlijnen van de verpakking, maar zet 2 min voor het einde van de kooktijd het vuur terug even heviger, laat de courgette tagliatelle 1 minuutje meekoken en giet af.
Bak ondertussen de scampi in 2 el olijfolie; gekruid met aan de ene kant zwarte peper en zout, aan de andere kant met de paprikapoeder en een beetje zout (zeker niet te lang!)
Halveer de kerstomaatjes en bak je heel even in in 1 el olijfolie gekruid met peper & zout.
Meng 2 el pesto door de rijst-courgette noedels en roer héél voorzichtig door.
Dresseer de pasta op het bord en garneer met de scampi en de tomaatjes, een blaadje basilicum erop...
Zeker een aanrader!

Koken en Kitch op facebook





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.