Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 19 juni 2015

Pesto


... een klassieke smaakmaker in de Italiaanse keuken!



Ingrediënten:
100 g Parmezaanse kaas
2 handvol basilicum
1 teentje look
1 dl olijfolie
1⁄2 citroen
60 g pijnboompitten (geroosterd)
peper&zout

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan, ze mogen zeker niet té bruin worden.
Doe alle ingrediënten samen in de blender: de pijnboompitjes, stukjes Parmezaanse kaas, de gepelde look en een flinke portie verse basilicum en laat goed mixen. Schenk er ten slotte de olijfolie bij en mix tot een gladde pesto.
Voeg nu het sap van de citroen toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.