Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 17 oktober 2015

Cupcakes met cranberries

 ... lekker!!  


Nodig: 
250 g boter (planta, soya... )
220 g rietsuiker
1 dopje vanille essence
250 g zelfrijzende bloem
1 snuif zout
8 mg bakpoeder
1 afgetreken tl natriumbicarbonaat
5 el melk
4 eitjes
250g verse of gedroogde veenbessen
(hou een handvol over om bovenop te leggen)

Bereiding :
Meng 250 g boter met de suiker op kamertemperatuur, zeker niet smelten!
Voeg al mengend de eitjes toe en een snuif zout.
Verwarm de oven voor op 175° C
Voeg de bloem toe en dan de melk
Meng als laatste voorzichtig de veenbessen onder het deeg.
Schep het mengsel in vormpjes , dit kan gemakkelijk met een ouderwetse ijstang.
Bak de cupcakes/muffins 30 min 175°C  (minicakes  20 min 175°C)

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.