... lekker!!
Nodig:
250 g boter (planta, soya... )
220 g rietsuiker
1 dopje vanille essence
250 g zelfrijzende bloem
1 snuif zout
8 mg bakpoeder
1 afgetreken tl natriumbicarbonaat
5 el melk
4 eitjes
250g verse of gedroogde veenbessen
(hou een handvol over om bovenop te leggen)
(hou een handvol over om bovenop te leggen)
Bereiding :
Meng 250 g boter met de suiker op kamertemperatuur, zeker niet smelten!
Voeg al mengend de eitjes toe en een snuif zout.
Verwarm de oven voor op 175° C
Voeg de bloem toe en dan de melk
Meng als laatste voorzichtig de veenbessen onder het deeg.
Schep het mengsel in vormpjes , dit kan gemakkelijk met een ouderwetse ijstang.
Bak de cupcakes/muffins 30 min 175°C (minicakes 20 min 175°C)
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten