Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 27 juni 2015

Chocolade ganache - chocoladeglazuur voor taart en cake

Ganache is een zachte chocolade botercrème. 
Deze ganache van pure chocola kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt het opkloppen en als vulling of glazuur gebruiken maar je kunt het ook gewoon over een cake gieten.



Nodig voor de versie zonder boter:
250 g pure chocolade van goede kwaliteit
225 ml room
1 el bruine rum of ander likeur (optioneel)
Hoe?
Hak de chocolade en verwarm de room op een middelhoog vuur. Breng de room aan de kook en haal onmiddellijk van het vuur en voeg er de chocolade bij. Klop tot een glad mengel en roer de rum er eventueel door. Je kan ook een ander likeur gebruiken.
Meteen gebruiken maar voor een luchtiger resultaat, eerst laten afkoelen tot het mengel indikt en daarna luchtig en romig kloppen.

Nodig voor de versie met boter:
1 dl volle room
50 g boter
200 g donkere chocolade
Hoe?
Breng de room aan de kook in een pannetje.
Voeg de boter toe aan de room en laat ze smelten in de warme room.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.
Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is. Het resultaat is de ganache. Heel even laten koelen.
De lopende crème kan je ook gebruiken als topping voor taarten of cakes.

Verdeel over de taart en laat even afkoelen en uitharden en versier naar smaak!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.