Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 29 juni 2015

Sinaasappelbiscuit met chocoladeglazuur

voor de biscuit:
4 eieren
200 g suiker
200 g zelfrijzende bloem
1 snuifje zout
2 sinaasappels
1 zakje vanille pudding met 1/2 l halfvolle melk

Bereiding:
Haal de zeste met een rasp van 1 sinaasappel (eerst goed wassen)
Klop de eieren met een snuifje zout en de suiker tot het geheel lichtgeel en schuimig is. Zeef de bloem boven de kom en roer voorzichtig onder met een spatel. Voeg er ook de zeste van de sinaasappel bij. Doe dit langzaam en voorzichtig zodat het deeg niet in elkaar zakt. Neem een springvorm en beboter en bebloem deze en doe voorzichtig het deeg in de vorm. Bak op ongeveer 175° gedurende 10 min in een voorverwarmde oven en verder nog gedurende 35 min. Het is aangeraden een vuurvast kommetje water gevuld met water erbij te zetten, het zorgt voor een smeuïger gebak! Prik even met een satéstokje of je gebak gaar is. Ontvorm het gebak en laat afkoelen.

Snijd het gebak overlangs en besprenkel de beide binnenkanten met Cointreau of een ander sinaasappellikeur. (Je kan ook een siroop maken van het sap van 1 sinaasappel met 2 el suiker die je goed laat inkoken, ter vervanging van likeur, en hiermee de biscuit besprenkelen) Bestrijk dan de beide binnenkanten met de sinaasappelpudding...
Sinaasappelpudding:
Was je sinaasappel grondig en snijd er 3 schijfjes af om te garneren.
Met een rasp haal je de zeste eraf en verder vang je het sap op met een pers.
Verwarm 1/2 l halfvolle melk tot kooktemperatuur samen met de zeste. Laat dit even rusten zodat de melk de smaak van de zeste helemaal opneemt. Maak dan een vanillepudding met dit gezeefde melkmengsel, bereid de pudding verder volgens verpakking. De pudding moet een dikkere brij zijn dan normaal, laat deze even afkoelen alvorens te gebruiken tussen je biscuit.
Voor de afwerking de chocoladeglazuur of ganache erover gieten en garneren met een paar schijfjes sinaasappel en een blaadjes munt erop!
Tip: een sinaasappelsmaakje van eventueel een geutje Cointreau draagt alleen meer bij tot een betere smaak (of de sinaasappelsiroop)!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.