Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 19 juni 2015

Aardbeienconfituur met geleisuiker

... de klassieker!



Ingrediënten:
2 kg aardbeien
1 kg geleisuiker
4 el citroensap

Bereidingswijze:
Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft van de aardbeien in een kom, besprenkel met citroensap en bestrooi met 5 el geleisuiker. Dek af en laat 6 uur rusten in de koelkast.
Plet de andere helft van de aardbeien tot moes en doe ze in een kookpan. Doe er de rest van de suiker bij, samen met het uitgelopen sap van de aardbeien uit de koelkast. Verwarm al roerend tot de suiker oplost.
Doe er de aardbeien uit de koelkast bij en breng aan de kook. Laat 4 minuten zacht borrelend doorkoken.
Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten.
Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Tip: Met geleisuiker maak je in een oogwenk de heerlijkste confituur, minder zoet en met meer fruit. Met 500 g geleisuiker maak je van 1 kg fruit een heerlijke confituur.
Een kooktijd van 3 min volstaat om de heerlijkste confituur en gelei te maken!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.