Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 7 mei 2015

Speltpannenkoeken





Wat heb je nodig?
200 g wit speltmeel
200 ml havermoutmelk (of sojamelk)
200 ml spuitwater
1 ei
1 el olie

Aan de slag:
Doe het meel in een kom, voeg de havermelk toe en meng met een garde. Voeg ook het bruiswater bij en meng verder tot een mooi geheel. Doe dan het ei erbij.
Indien gewenst kan het ei gescheiden worden en doe je er eerst de dooier bij. Het opgeklopt eiwit zorgt voor een iets dikkere maar luchtigere pannenkoek.
Goed mengen en een scheut olie toevoegen. Doe er tenslotte het opgeklopte eiwit bij en roer het er zachtjes onder.
Als je het beslag in een schenkkannetje doet, werkt dat een stuk gemakkelijker!
Bak de pannenkoekjes: giet het beslag in een ingevette pan. Als de belletjes op het beslag barsten en de glans helemaal weg is, mag de pannenkoek omgedraaid.
Lekker met ahornsiroop of warme chocoladesaus...
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.