Schelpen met scampi en tomaten



Voor 4 personen:

2 kg schelpen: mosselen, venusschelpen, zaagjes, kokkels ...
1 kg tomaten
1 grote ui
1/2 knol venkel
3 teentjes knoflook
4 dl witte wijn
3 el olijfolie
chilipeper & zout
enkele laurierblaadjes
enkele takjes tijm
8 scampi

Bereiding:
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de venkel in blokjes en snipper de ui en look .
Fruit de ui; de venkel en de look in de olie glazig. Voeg er de tomaten, laurier en tijm bij.
Laar alles 2 min zachtjes bakken en neem de pan van het vuur.
Laat elk van de schelpsoorten apart koken op een hoog vuur in een glaasje witte wijn en vermen ze met de tomaten. Zeef het kookvocht van de schelpen en giet het bij de tomaten. Bak de scampi kort in wat olie en voeg ze ook bij de tomaten met schelpen. Breng alles zachtjes roerend aan de kook en breng op smaak met zout en chilipeper en dien op met brood of pasta.
Smakelijk!

Koken en Kitch

Reacties