Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 6 mei 2015

Rilettes van sardientjes


... lekkere tapas!




Nodig:
2 blikjes sardientjes zonder vel en graten
3 lente-uitjes
4 eetlepels roomkaas met verse kruiden
1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
6 kleine augurkjes, 1 eetlepel zoute kappertjes
sap van 1/2 citroen
mespuntje piment d'Espelette
zout
zwarte peper
eventueel 2 tl gedroogde algen

Aan de slag:
Plet de sardientjes met een vork. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snijd de kappertjes en augurkjes in kleine stukjes. Meng de sardientjes met de kappertjes en augurkjes. Voeg het citroensap en de roomkaas toe. Breng op smaak met peper, zout, piment d’Espelette en eventueel de gedroogde algen. Meng alles goed door elkaar en kruid indien nodig bij met peper en zout.

Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.