Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 20 augustus 2016

Pittige chips van zoete aardappel

... het gezonde alternatief voor aardappelchips ;-)




Wat heb je nodig?
3 stevige, verse zoete aardappelen
paprikapoeder
fleur de sel

Aan de slag!
Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd deze flinterdun (met een mandoline).
Doe de schijfjes in een propere handdoek en wrijf ze droog.
Verwarm de frietketel tot 180°C.
Neem een handvol schijfjes en doe deze in het mandje, bak ze gedurende 2 min in het vet.
Zorg ervoor dat de schijfjes niet aan elkaar blijven plakken. Haal ze uit de olie als ze er krokant uitzien. Schud minstens een keer of tien met het mandje tot ze als chips 'klinken'.
Neem een kommetje met daarin keukenpapier en doe de chips in het kommetje. Kruid met het paprikapoeder en de fleur de sel.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.