Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 1 mei 2015

Pasta met broccoli en worstballetjes


 ... een supersnel lekker en gezond pastagerechtje!





Ingrediënten voor 2 pers.
150 g pasta
roosjes van 1 broccolistronk (de steel kan in de diepvries voor soep achteraf)
2 verse kippenworsten waarvan je balletjes draait
1 ui, fijngesnipperd
Olijfolie
Zout & peper

Bereiding:
Knijp de worsten leeg en rol en bak er de balletjes van. Ze rollen gemakkelijker met een beetje bloem.
Kook de pasta beetgaar (min 1 min op de verpakking) en voeg de laatste 4 min de broccoliroosjes toe om mee gaar te koken. Giet af en van een beetje van het kookvocht op. Je kan de broccoliroosjes ook stomen bovenop je pasta.
Verhit ondertussen de pan met wat olie en bak de worstballetjes rondom goudbruin. Voeg halverwege de ui toe en bak mee.
Voeg het vlees toe aan de pasta en roer even door. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie en/of wat van het opgevangen kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Schep de pasta op borden en serveer direct.
Lekker met wat geraspte Parmezaan.








              Koken en Kitch 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.