Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 5 november 2016

Hummus

... snel en makkelijk recept! 
ideaal vegetarisch aperitiefhapje met kikkererwten ...


Nodig:
240 g gare kikkererwten uit blik (behoud ook het vocht)
1 afgestreken el geroosterde sesamzaadjes (in de pan roosteren) of tahini (sesampasta)
1 fijngesneden knoflookteentje (naar smaak)
50 ml olijfolie
enkele druppels geroosterde sesamolie (niet teveel want dit smaakt al snel heel erg door!)
Indien gewenst 1 el fijngesneden korianderblaadjes

Aan de slag:
Doe alle ingrediënten in een blender, mix fijn en proef. Als je puree hebt in plaats van zalf, voeg je meer olijfolie toe. Naar smaak voeg je korianderblaadjes toe en mix opnieuw.
Als de zalf nog niet smeuïg genoeg is, voeg je eventueel wat vocht uit het kikkererwtenbokaaltje bij. 
Kruid met peper en zout.
Mix nog een keer goed met de blender en de humus is klaar om als dipsausje te serveren bij in de oven geroosterd brood.
Smakelijk!

Tip!
Het geheim van een lekkere hummus is te werken met supergare kikkererwten:
dus als je vertrekt van gedroogde kikkererwten, laat ze dan eerst een nachtje weken en dan zeer lang garen zoals beschreven op de verpakking. Veel makkelijker is natuurlijk recht uit een bokaaltje.
Enkele druppeltjes citroen erbij is ook een tip!
Lekker op een volgranen toast!!

Koken en Kitch  op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.