Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 11 mei 2015

Gestoofde lenteprei in een licht romig sausje




Je hebt nodig:
200 g fijngesneden lenteprei
1 lente ui
1 kleine ui
1 teentje look
een scheut sojaroom
peper & zout
een snuif groentebouillon
een mespunt muskaatnoot
enkele druppels worcestersaus

Hoe maak je het?
Stoor de ui samen met de lente-ui en de look glazig, voeg dan de fijngesneden prei bij aan laat nog even stoven. Voeg een scheutje water toe wat groentebouillon
en laat onder deksel even sudderen.
Kruid met peper en zout en naar smaak met muskaatnoot en worcestersaus.
Voeg een scheut (soja)room toe en laat nog even inkoken.
Lekker met gekookte aardappeltjes en een stukje gebakken vis of kip.

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.