Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 17 mei 2015

Geroosterde kip met honing, limoen en rozemarijn

... je kan de kip in de op voorhand al marineren,
zodat deze achteraf alleen nog maar gegrild hoeft te worden!




Ingrediënten
1 kg kippendijen met vel
grof zeezout naar smaak
Voor de marinade
1 dikke ui
1 rode puntpaprika
3 el grofgehakt verse rozemarijn
3 el honing
sap van 1 limoen
de zeste van de limoen
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
grof gemalen peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
De kip droog deppen, overtollig vet en vel wegsnijden en met zout bestrooien.
In een grote kom alle ingrediënten voor de marinade mengen en hier de kip doorheen wentelen.
Doe ook de grof gesneden ui, puntpaprika en geperste look erbij. Let erop dat de kip overal een laagje marinade heeft en laat 'minstens' 1 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken (mag ook langer!)
Halverwege de marineertijd onderroeren en even bijkruiden met cayennepeper.
De oven voorverwarmen op 180°C.
Bak de kippenbouten in een vuurvaste kom ±1 uur in de de oven.
Het eerste half uurtje kan je de schotel afdekken met alu folie om het garen van de kip te bevorderen, dan haal je het eraf om het bruin korstje te verkrijgen, zorg dat de velkant naar boven ligt.
Lekker met ovengebakken krieltjes en een salade.

Tip: lekker met geroosterde aardappelen met tijm.
Smakelijk!

Tip: om een pittigere smaak te krijgen, kan je er cayennepeper over strooien alvorens in de oven te plaatsen.

Koken en Kitch





Marinade kippendijen
  
Geroosterde aardappeltjes met tijm

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.