Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 22 mei 2015

Gekookte rijst


... hoeft echt niet gewoon te zijn!!  




Je kan rijst klaar maken volgens de richtlijnen op de verpakking, altijd lekker!
Maar je kan je gekookte rijst ook 'pimpen' ...
Als je de rijst kookt zoals voorgeschreven: dit geldt voor iedere soort, witte rijst, langkorrel , basmati,
volwaardige rijst, bruine rijst, ... laat deze dan even afkoelen. 
Neem een kleine ui of sjalot en snijd deze heel fijn, samen met een klein teentje look, laat dit even aanstoven in wat olijfolie of kokosolie.  Strooi wat zout over de ui en met een deksel op de kookpot gaat het wat sneller om deze glazig te bakken. Voeg er de afgekoelde gekookte rijst bij en laat even zachtjes bakken maar roer goed door.
Je kan de rijst dan bij kruiden naar smaak met... peper en zout, tijm, rozemarijn... naar smaak.
Echt wel een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.