Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 27 april 2015

Venkelsoep





Nodig;
1 venkelknol (maar behoud het groen en hak het fijn)
1 fijn gesneden ui
1 steel prei fijn gesneden
1 teentje knoflook
1 el droge dragon of enkele blaadjes verse
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
2 el Pernod (likeur met anijssmaak, kan je weglaten)
1/4 kl kurkuma, kerriepoeder kan ook, dan gaat de venkelsoep iets pittiger smaken
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper naar smaak
eventueel een geutje room room

Hoe klaarmaken?
Verwarm in een grote pan de olie en stoof eerst de uien glazig en voeg de gesneden prei toe.
Snijd ondertussen de venkelknol in stukjes en voeg nu aan de ui toe, samen met de knoflook.
Laat opnieuw even verder stoven.
Voeg de bouillon toe tot de groenten onderstaan en voeg de dragon, kurkuma, zout en peper toe en breng aan de kook.
Laat een half uurtje sudderen tot de venkel gaar is. Voeg de Pernod en de verse dragon toe.
Pureer de soep.
Breng verder op smaak en voeg indien gewenst de room toe.
Serveer de venkelsoep met de apart gehouden groene venkelblaadjes.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.