Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 7 april 2015

Pasta met kerstomaten, rucola en sint jacobsvruchten




Wat heb je nodig?
150 g (spelt) pasta
250 g kerstomaten
14 st sint jacobsvruchten
1 teen look
1 el pijnboompitten
olijfolie
peper & zout
50 g rucola
geraspte parmezaan

Aan de slag:
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan en zet even aan de kant.
Bak de sint jacobsvruchten kort aan iedere kant in olijfolie, kruiden met p & z.
Bak de look even in olijfolie en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe, kruiden met p&z en even laten stoven.
Snijd ondertussen de rucola fijn, houd ook een beetje aan de kant om te garneren.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en houd wat kookvocht aan de kant.
Doe de gare pasta bij de tomaatjes met wat extra kookvocht.
Doe er ook de gesneden rucola bij, roer even door en laat even doorwarmen.
Serveer met de sint jacobsvruchten, een beetje rucola, een kerstomaat, de geroosterde pijnboompitten en werk af met geraspte parmezaan en peper van de molen.
Lekker!

Koken en Kitch


een portie voor de koelkast :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.