Pasta met kerstomaten, rucola en sint jacobsvruchten




Wat heb je nodig?
150 g (spelt) pasta
250 g kerstomaten
14 st sint jacobsvruchten
1 teen look
1 el pijnboompitten
olijfolie
peper & zout
50 g rucola
geraspte parmezaan

Aan de slag:
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan en zet even aan de kant.
Bak de sint jacobsvruchten kort aan iedere kant in olijfolie, kruiden met p & z.
Bak de look even in olijfolie en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe, kruiden met p&z en even laten stoven.
Snijd ondertussen de rucola fijn, houd ook een beetje aan de kant om te garneren.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en houd wat kookvocht aan de kant.
Doe de gare pasta bij de tomaatjes met wat extra kookvocht.
Doe er ook de gesneden rucola bij, roer even door en laat even doorwarmen.
Serveer met de sint jacobsvruchten, een beetje rucola, een kerstomaat, de geroosterde pijnboompitten en werk af met geraspte parmezaan en peper van de molen.
Lekker!

Koken en Kitch


een portie voor de koelkast :-)




Reacties