Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 9 april 2015

Mini quiches met broccoli en parmaham

... njammie!


Wat heb je nodig? (voor 2)
2 vierkante bladen kant-en-klaar bladerdeeg
roosjes van 1/2 stronk broccoli gestoomd
2 eieren
150 ml (soja) room
30 g parmaham, flinterdun gesneden
2 el kruidenkaas met look
peper & zout

Aan de slag:
Laat het bladerdeeg op het bakpapier maar rol met de deegrol nog een klein beetje uit.
Plaats het deeg met papier in de mini springvorm.
Beprik de bodem even met een vork.
Beleg de bodem met de broccoliroosjes en parmaham.
Klop de eieren los. Meng de room er goed onder. Kruid met peper en zout.
Giet het beslag uit over de broccoli. Werk af met hier en daar een klein lepeltje kruidenkaas.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Je kan deze quiche afwerken met een salade van rucola, gehalveerde kerstomaten,
een paar aardbeien in plakjes, opgemaakt met olijfolie en balsamico en peper en zout, zeer lekker!
Nog een tip: Je kan ook een grote quiche maken of variëren met andere groenten.

Koken en kitch 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.