Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 11 april 2015

Macaroni met kaassaus en spekjes met bloemkoolroosjes

... comfortfood waarmee je een baaldag zo onderuit haalt!


Nodig:
500 g penne
250 g gerookt spek (dunne reepjes)
1 bloemkool
scheutje olijfolie
de kaassaus (bechamel)
50 g boter
50 g bloem
1 l melk
1⁄2 citroen
200 g geraspte emmentaler en gruyère gemengd
nootmuskaat, 1 el mosterd
peper & zout
voor de afwerking:
gesnipperde verse peterselie
gemalen kaas

Hoe?
Kook de penne beetgaar in licht gezouten water. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.
Snijd de bloemkool in zeer kleine roosjes. Doe ze in de kokende melk en gaar ze gedurende zo’n 7 tot 10 minuten.
Zeef ze nadien uit de melk en bewaar het kookvocht om straks de bechamel te bereiden.
Bak de spekjes goudbruin krokant in olijfolie en laat ze nadien even uitlekken op keukenpapier.
Bereid de bechamelsaus met de boter en melk in een grote pot. Straks komen alle ingrediënten hierin samen.
Strooi de gemalen kaas erin en roer tot alles is weggesmolten.
Schep een beetje scherpe mosterd in de saus en knijp er een klein scheutje citroensap in.
Dat geeft de saus wat extra smaakdiepte.
Roer en kruid de saus met peper van de molen, een snuifje zout en wat vers geraspte nootmuskaat.
Proef en kruid eventueel bij naar smaak.
Schep de penne, de bloemkoolroosjes en de krokante spekjes in de saus. Roer voorzichtig door.
Roer de peterselie door de saus en serveer meteen.
Je kan de pasta ook in een ovenschaal gratineren met gemalen emmentaler.

Tip: Serveer er wat extra gemalen kaas bij voor de liefhebbers.

Koken en Kitch

1 opmerking:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.