Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 15 april 2015

Linguine met broccoli puree, gepocheerd kabeljauwhaasje en peterselie saus






Benodigdheden voor 2 personen 
1 broccoli 
Peper en zout
2 kabeljauwhaasje 
200 ml alpro soja
Botje peterselie 
200 g linguine
1 tomaat 
150 ml melk
Viskruiden
Een toefje parmezaanse kaas 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 
Leg de kabeljauwhaasje in een ovenschaal, overgiet met de melk, kruid af met peper en zout en wat viskruiden. Leg er een klontje goeie boter op. Gaar ze in de oven volgens dikte van de kabeljauw.
Stoom ondertussen de stronkjes broccoli. Blender ze en kruid af met peper en zout en wat olijfolie.
Kook de linguine gedurende een 10 minuten al dente.
Doe de alpro soya room in de pan en laat inkoken. Doe er op het laatste de peterselie bij. Kruid eveneens af. 
Giet de linguine af en meng er de broccoli puree onder. Een beetje Parmezaanse kaas om het smeuïg te maken.
Serveer op voorverwarmde borden, en werk af met een ontpit, ontveld en in blokjes gesneden tomaat. 
Smakelijk.

Met dank aan Mireille's Keuken  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.