Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 19 april 2015

Groene groentesoep met broccolistelen


... een hartig soepje!



Ingrediënten:
500 gram broccolistelen (die je verzamelt en invriest na het gebruiken van de roosjes bij vorige gerechten)
1 courgette
1 ui
1 kleine prei
1 teentje look
olijfolie
tijm
1 l groentebouillon
peper & zout

Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon.  Snijd de ui in stukken, versnipper de look.
Verwijder 'eventueel' de schil van de courgette en schil ook de broccolistelen als ze hard en vezelig zijn.
Was en snijd de prei in kleine stukken.
Stoof de groenten even aan in olijfolie en kook ze samen met de tijm gaar met de groentebouillon.
Pureer de soep en kruid eventueel bij naar smaak.
Laat de soep even terug opkoken om achteraf snel zuur worden van de soep te voorkomen.

Tip: Vries je broccolistelen in na het gebruik van de roosjes in een ander gerecht...
de stelen gewoon even schillen en in stukken snijden.
Als je genoeg broccolistelen verzameld hebt, kan je er een lekker soepje van maken!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.