Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 14 juli 2015

Gevulde paprika's met tomatensaus


 ... geschikt voor elk seizoen en valt bij iedereen in de smaak!




Ingrediënten voor 2:
250 g kippengehakt
2 paprika's (1 rode en 1 groene)
120 g basmatirijst (of volwaardige rijst)
½ sjalot (fijn gesneden)
½ chilipeper (gesnipperd zonder zaadjes)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
½ kl komijnzaad
1 el gehakt peterselie
olijfolie
Saus:
250 ml tomatenpassata
100 ml droge, witte wijn½ ui (fijn gesneden)
¼ bosjes basilicum
50 g rucola
snuifje cayennepeper
gemalen emmentaler kaas
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar in water met groentebouillon.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd een sneetje van de onderkant met de dunschiller, zo blijven de paprika's steviger liggen. Meng het rauwe gehakt met de rijst, komijnzaadjes, chilipeper, sjalot en knoflook. Voeg de peterselie toe en kruid nog met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de paprika’s met de rijstvulling en leg ze in een ingevette ovenschotel. Strooi er wat gemalen kaas over voor een mooi korstje.
Fruit de ui aan in wat olijfolie, blus met de witte wijn en voeg de passata en gesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat even inkoken. Schenk de saus rond de paprika’s en zet gedurende 45 minuten in de oven. Eerst 30 min bedekt met alu folie en dan nog 15 min zonder folie, eventueel even grill.
Lekker met rucola sla!

Koken en Kitch op facebook






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.