Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 23 april 2015

Gevulde groenten


... restje over? Koud ook lekker bij de lunch!


Wat heb je nodig? (4 pers)
4 tomaten
2 gele paprika's
2 kleine courgettes
300 g kalfsgehakt
enkele blaadjes salie
1 ei
1 gesnipperde ui
100 g vers broodkruim
100 g versgemalen parmezaan
4 el olijfolie
zout & peper

Aan de slag!
Snijd een hoedje van de tomaten en verwijder de zaadjes. Bestrooi de binnenkant met wat zout en laat omgekeerd uitlekken (20 min). Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. 
Halveer de courgettes en haal het vruchtvlees eruit. Hak het fijn en vermeng dit met het gehakt, het hele ei, de gesnipperde salie, ui, het broodkruim en de parmezaan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Vul de groenten met het gehaktmengsel, strooi er wat extra broodkruim en parmezaan op en druip wat olie erover. 
Laat 30 min gaar worden in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met een tomatensausje en brood of rijst.
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.