Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 18 april 2015

Gemarineerde drumsticks met gember


Njammie!!


Ingrediënten:
8 drumsticks
1 stuk gember (2cm) , geschild en fijngehakt
2 à 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 1/2 el sojasaus
1/2 el oestersaus
1 el honing
1 tl sesamolie
1 kl sesamzaadjes
zwarte peper
een mespunt Chinese vijfkruidenpoeder (optioneel, maar maakt het zeker lekkerder :-))
1 snuifje zout

Aan de slag:
Dep de kip goed droog met keukenpapier. Maak de marinade met alle ingrediënten, wrijf er de kippenbouten mee in. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de rest van de marinade.
Dek af met aluminium folie en zet in de koelkast om te marineren gedurende 30 min à 2 uur.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze 40-60 minuten in het midden van de oven afgedekt met de folie op 180°C gedurende 40 min. Halverwege de baktijd de bouten even keren. Neem de folie eraf en laat 15 à 20 min verder bakken op 200°C totdat de bouten goudbruinkleuren. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer warm.
Lekker met gewokte groentjes met rijst!

Koken en Kitch 








             


1 opmerking:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.