Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 6 april 2015

Cute quiche


... heerlijk anders!



Nodig?
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
4 eieren
200 ml zure room
100 ml soja room
1 el azijn
1 broccoli, de roosjes ervan gestoomd
50 g parmaham, flinterdun gesneden
3 el kruidenkaas met look
100 g rucola
10 kerstomaten, gehalveerd
10 aardbeien, in plakjes
2 el geroosterde pijnboompitten
olijfolie – balsamico crème
zwarte peper & zout

Hoe maak je hem klaar?
Verwarm de oven op 180°C.
Beleg de quichevorm met het vel bladerdeeg.
Beleg de bodem met de broccoliroosjes en parmaham. 
Klop de eieren los. Meng de zure room er goed onder en voeg een eetlepel azijn toe. 
Giet het beslag uit over de broccoli. Werk af met hier en daar een klein lepeltje kruidenkaas.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de salade. Meng de rucola en kerstomaten met de olijfolie en balsamico. 
Kruid af met versgemalen zwarte peper.
Serveren:
Haal de quiche uit de oven. Leg de salade er bovenop en werk af met de pijnboompitten en aardbeien.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.