Basmati met rode puntpaprika, lente-ui en reuzengarnalen


... met een spicy currysausje met witte wijn.


De rijst:
250 g Basmatirijst
1 rode puntpaprika
olijfolie
2 steeltjes lente-ui
peper & zout

Kook de rijst beetgaar. Dan stoof je in een pan de fijn gesneden rode puntpaprika in beetje olijfolie. Als die bijna zacht is, stoof je de lente-ui nog even mee en dan doe je er de gekookte rijst bij, goed roeren en kruiden met peper en zout.

De garnalen:
500 g reuzegarnalen
1 el curry
3 el olijfolie
1 ui fijngesneden
1 teen look geplet
200 ml droge witte wijn
2 takjes tijm
2 visbouillonblokjes
500 ml room
1 el tomatenketchup
peper & zout

De reuzengarnalen kruiden met peper, zout en curry en kort aanbakken in olijfolie
Deze uit de pan halen en in diezelfde pan de ui stoven met look.
Blussen met de witte wijn en goed laten inkoken met paar takjes tijm.
Voeg de visbouillonblokjes bij met de currypoeder en een beetje cayennepeper.
Als alles is opgelost, voeg je de room bij met de ketchup.
Verwijder de tijm en mix de saus even. Laat terug doorwarmen.
Net voor het opdienen voeg je de garnalen erbij
Serveer op een bord met de rijst in een ring in het midden en dresseer er de garnalen 
met de saus rond.
Smakelijk!

Met dank aan Benny Isabel Breem

Koken en Kitch 


Reacties